Anders Holm - Kom igen Finland!

PARAS VERKKOKAMPANJA


 
 

HAASTE

Vikingloton myynti ja asiakasmäärä on pysynyt muuttumattomana jo useamman vuoden eikä kasvua ole saatu aikaiseksi markkinoinnista huolimatta.

Ainoa keino saada hetkellisesti lisää myyntiä on ollut satunnainen pottien kasvu, mutta sitä on vaikea ennustaa. 

Koska pelillä ei ollut selkeää positiota, sen mielikuva oli epämääräinen. Loton ja Eurojackpotin välissä se tuntui väliinputoajalta. 

Vikingloton uudistuksen yhteydessä haasteeksi muodostuikin miten tehdä Vikinglotosta jälleen kiinnostava?

 
 
 

Oivallus

Vikinglottoa pelataan Suomen lisäksi pohjoismaissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Koska Vikinglotto on alunperin Norjasta, suurin osa viikottaisista pelaajista on norjalaisia.

Ja siitä syystä suurin osa voitoista menee Norjaan.  Tämähän on vääryys, sillä Norja on rikas maa, jolla muutenkin menee hyvin.

Päätimme lähestyä peliä siitä konseptuaalisesta näkökulmasta, että vaikka sitä pelataan useassa maassa, yhdellä maalla on paremmat edellytykset voittoon kuin muilla?

 

RATKAISU

Anders Holm on ruotsalainen kirjanpitäjä Tukholmasta, joka on huomannut, että suurin osa Vikinglotto voitoista ei mene sinne missä niitä oikeasti tarvittaisiin.

Katkaravuissa ja öljyssä kylpevät norjalaiset eivät tarvitse Vikinglottomiljoonia. Sen takia Anders on ottanut missiokseen lopettaa norjalaisten voitonmarssi yhdistämällä suomalaisten ja ruotsalaisten voimat. Kun Suomi ja Ruotsi pelaavat yhdessä enemmän Vikinglottoa, voitot eivät enää mene Norjaan, vaan tulevat Ruotsiin tai Suomeen. 

 
 
 

TOTEUTUS

Anders Holmin missio toimi Vikingloton mainonnassa omana kerroksena, jota ajettiin samaan aikaan Vikingloton taktisen mainonnan kanssa. 

Sen takia Anders Holmin tarinoita ei allekirjoita Veikkaus, vaan ne näyttävät siltä kuin ne olisivat yksityishenkilön tekemiä videoita. Jokaiselle viikolle tehtiin uusi video, jota ajettiin TV:ssä ja FB:ssä. 

Sen lisäksi Anders reagoi Vikinglotto arvontoihin ja maailmantapahtumiin (norjalaisten elämään) reaaliajassa FB:ssä.

Anders Holmin Facebook-sivu

 
 
 
 

TULOKSET

Uudistus oli menestys. Heti ensimmäisten viikkojen aikana myynti nousi +14% lanseerausta edeltäneen tason yläpuolelle, vaikka potit olivatkin pienempiä kuin ennen uudistusta.

Potteihin suhteutettu viikkomyynti ja viikkoasiakasmäärä ovat olleet uudistusta edeltänyttä tasoa +37% ja +40% korkeammalla koko uudistuksen jälkeisen ajan. Myynnin kasvu ei ole kannibalisoinut Loton tai Eurojackpotin myyntiä, vaan ne jatkavat omalla trendillään kuten aiemminkin. Näin uudistus on saanut jopa koko kategorian kasvamaan, kun myyntitulokset suhteutetaan kunkin pelin keskimääräiseen pottitasoon.

Markkinoinnillisesti tulokset olivat vieläkin parempia. Uuden pelin tietoisuus nousi välittömästi markkinoinnin alettua nollasta 64 prosenttiin väestössä. Asetetut yli 20% tavoitteet kiinnostuksen lisääntymiselle ja suosittelulle ylitettiin selvästi - kiinnostuksen osalta 91 prosentilla ja suosittelun osalta 70 prosentilla. Uudistuksen neljännellä viikolla yli 400 000 suomalaista sanoi voivansa suositella Vikinglottoa ystävilleen. 

Se on enemmän kuin joka kolmas kaikista Vikingloton pelaajista.

Mielikuvallinen mainonta toimi myös loistavasti. Vikingloton brändi muuttui selvästi mainonnan ansiosta. Kun vertaillaan mielikuvia brändistä ennen uudistusta vs. sen jälkeen – nähdään selvä muutos humoristiseen ja ajassa kiinni olevan suuntaan. Molemmat attribuutit ovat uusia ei vain Vikinglotolle, vaan koko kategorian peleille, joten Vikinglotto alkoi asemoitua vihdoin omaan paikkaansa kuluttajien mielissä.

 
 

 

Tekijätiedot

 
 
 

VEIKKAUS

SAILA KUUTTI, markkinointipäällikkö

TUIJA PESONEN, markkinointikoordinaattori

MARKO AALTONEN, tuotepäällikkö

ANU KYTÖ, liiketoimintaryhmän johtaja

VILLE VENOJÄRVI, liiketoimintapäällikkö

 

CARAT

DENTSU-AEGIS NETWORK FINLAND

JUKKA VETELÄINEN, client services director

JOONAS IMELÄINEN, strategic planner

NINA RÄISÄNEN, insight manager

ANNI HAKALA, project manager

SANJA KALLIO, digital specialist

NOORA PEITSARA, digital specialist

VILLE BOTHAS, tv specialist

ANNI ISOTALO, radio specialist

JENNY ALANEN, print specialist

MAIJA HIRVIOJA, ooh specialist

 

 

HASAN & PARTNERS

KARI PUUMALAINEN, Creative

VESA MARKONSAARI, Creative

MIKAEL NEMESCHANSKY, Creative Director

ILONA AHOKAINEN, AD Assistant

JOHANNA PUOLAKKA, AD Assistant

ELLA PAIMANDER, Account Manager

GUSTAF FROM, Client Services Director

 

RAW&LAND

NIKO WAARALINNA, Producer

EEMELI KATAJISTO, Production Manager

 

FILM DE LIBERTÉ

ANDERS EKLUND, Executive Producer

JOAKIM ELIASSON, Director