Screenshot 2019-01-25 at 14.44.58.png

KARHUN INSTAGRAM

SOSIAALISEN MEDIAN KAMPANJA


TAUSTA

Karhu on jo usean vuoden ajan ollut menestyksekkäästi Facebookissa. Sosiaalisen median tekeminen oli rajoittunut yhteen kanavaan ja vaikka usein puhuttiin siitä, että pitäisi kokeilla muitakin kanavia, kuten esimerkiksi Instagramia, ei sinne vielä oltu menty. Facebookin algoritmin muutokset ja käyttäjien siirtyminen muihin alustoihin sai meidät miettimään muita ratkaisuja Facebookin lisäksi.

HAASTE

Vuonna 2018, kymmenen vuotta alustan syntymän jälkeen, Karhukin oli tulossa IG:hen. Heti oli selvää, ettei Facebookin tekemistä voinut siirtää sellaisenaan toiseen alustaan, jonka luonne oli hyvin erilainen. Olimme siis uuden edessä. Miten tehdä se mitä olimme tehneet FB:ssä uudestaan? Miten pitää saavuttaa sama menestys ja pitää rima yllä uudessa ympäristössä? Miten tehdä jotain omaperäistä, matkimatta muita ja ennen kaikkea itseään?

OIVALLUS

Ymmärsimme, että meidän tulee tehdä asiat lähes päinvastoin kuin FB:ssä. Kun Facebookissa suunnittelimme ja tuotimme postaukset itse, päätimme ulkoistaa Instagramin muille. Kun muut brändit käyttivät vaikuttajia joilla oli jo suuri yleisö, päätimme tehdä omat vaikuttajamme.

ESIMERKKEJÄ KARHUN INSTAGRAMISTA

Sinebrychoffin markkinointijohtaja Alexander Sneen käynnisti rekryn IG storyllä,

Saimme paljon hyviä ja huonoja hakemuksia. Tässä muutama esimerkki hyvistä.


Screenshot 2019-01-25 at 14.19.32.png
Screenshot 2019-01-25 at 14.31.29.png

Screenshot 2019-01-25 at 14.20.18.png

Karhun Instagramin sisältö on ollut tekijöidensä näköistä. Sisällöistä näkyy tekijöiden tulkinta Karhun maailmasta, arvoista. Tämä jos mikään todentaa Karhun kampanjalupausta “seuraa itseäsi.”

RATKAISU

Rekrytointi käynnistyi Sinebrychoffin markkinointijohtajan IG-storyllä, joka oli kolaasi mainostoimiston kyseenalaisista IG-ideoista. Näistä lähtökohdista lähdettiin hakemaan tekijöitä kansan parista tekemään Karhun IG:tä. Kun sopivat tekijät olivat löytyneet, heidät perehdytettiin Sinberychoffiin ja Karhun brändiin. Kaikki tekijät olivat innoissaan mahdollisuudesta tehdä sisältöä Karhun kanssa ja ymmärsivät alkoholimainonnan rajoitukset. Emme haluneet rajoittaa heidän luovuttaan. Sisällöistä, määristä ja ajankohdista tekijät päättivät itse. Emme haluneet puhua moderoinnista, vaan jos tarvetta sisällön ohjaamiseen oli, se tehtiin. Tarvetta ei juurikaan ollut puuttua sisältöön, enemmänkin tekijöiden sisältöä kiiteltiin.

Karhun Instagram on erinomainen tapa brändille tehdä vuorovaikutusta faniensa kanssa ja syventää arvojaan. Karhu uskoo aitouteen, itsensä seuraamiseen. Sen sijaan, että puhuisimme vain siitä, halusimme todentaa sitä tavalla, joka on aito. Teemme sitä IG:ssä joka päivä.

TULOKSET

Karhun Instagram on kerännyt puolessa vuodessa 4200 seuraajaa. Seuraajia ei ole aktiivisesti haettu tai rekrytoitu. Tulos on siihen nähden hyvä. Tykkäyksiä on tullut vastaavassa ajassa 39458 kpl eli 419 tykkäystä joka postausta kohti. 
 

TEKIJÄT

Asiakas

Sinebrychoff
Marketing Director
Alex Sneen
Communication and Innovation Director Henna Mertsola
Marketing Manager Johan Jakobsson
Group Brand Manager Jonathan Heino
Brand Manager Nella Lämsä 
 

 

Mediatoimisto 

IUM
Head of Strategy
Sanni Karvonen
Account Director Katri Laitinen 
Digital Planner Kaisu Luukinen 
 

Ainoa
Producer
Siiri Paakkanen
Producer Paula Kilpeläinen 

Suunnittelutoimisto

hasan & partners
Creative Director Mikael Nemeschansky
Account Director Gustaf From
Copy Kari Puumalainen
AD Vesa Markonsaari
Assistant AD Helena Veijalainen/ Ilona Ahokainen / Elli Tervo
Social Media Manager Niklas Nabb
Account Manager Carolina Högnabba

 

Valokuvat

KoskiSyväri
Photographer Kimmo Syväri, Olli Häkkinen
Producer Aino Jaakola, Eveliina Lamppu
1st AC  Pasi Järvenpää
Set Designer Vilhelmiina Virkkunen