Kampanjan lähtökohdat ja ongelma

Nuoret miehet (18-34) eivät koe Veikkausta jännittävänä ja kiinnostavana vaihtoehtona, vaan tylsänä ja tiukkana korporaationa. Veikkaus.fi on verkkokauppa, jonne tullaan ostoksille, ei viihtymään. Miten yhdistää Veikkauksen brändiin jännitys kohderyhmää kiinnostavalla ja puhuttelevalla tavalla? Ja miten tuoda konseptiin mukaan Veikkauksen punaiset pelit, joita ei itsessään saa mainostaa?

 
 

Luova ratkaisu

Kaikilla on sisäänrakennettu viehtymys jännitykselle. Osalla meistä tuo tarve on vahvempi. Osa meistä hakeutuu jännityksen äärelle aina kun se vain on mahdollista. Meille pelaajille maailma näyttäytyy suurena pelilautana, täynnä mahdollisuuksia jännitykseen.

 
 

Toteutus

Kampanjan suunnittelun lähtökohtana pidettiin sitä, että ympäröivä maailma ja toteutetussa pilottihankkeessa koko Rautatientori muutettiin isoksi pelikentäksi, joka aktivoi ihmisiä osallistumaan. Rautatientorin keskeisimmät elementit, kuten metrolaituri sekä rullaportaat pelillistettiin ja ihmisiä aktivoitiin veikkaamaan oikeita vastauksia ympärillään käynnissä olleisiin peleihin.