LOTTO - Mitä sinä tekisit?
Kampanja

Suomalaiset eivät haaveile ökyelämästä, vaan mahdollisuudesta käyttää aikansa mielekkäillä tavoilla ilman taloudellisia paineita. Mitä sinä tekisit lottovoitolla?Toimeksianto tai ongelma joka piti ratkaista

Lotto oli tunnettu, mutta asemansa muille peleille ja viihdetarjonnalle menettänyt entinen instituutio. Sen voittopotit olivat kärsineet henkisestä inflaatiosta koska tarjolla on paljon suurempiakin voittoja. Silti Loton päävoitto on edelleen tarpeeksi iso, turvatakseen taloudellisesti useimpien ihmisten loppuelämän. Miten saada mahdollisimman moni yli 18-vuotias pelaamaan ilman jättipottien vetovoimaa?

 
 

Millä idealla tai ratkaisulla toimeksiantoa lähestyttiin?

Tutkimusten mukaan suomalainen ei haaveile lottovoitosta voidakseen ökyillä, vaan turvatakseen oman ja läheistensä talouden. Töissä käyntiä ei välttämättä lopettaisi, mutta alaa voitaisiin vaihtaa mieleisemmäksi, kun työn ei tarvitsisi elättää. Tämän insightin perusteella luotiin konsepti, jossa inspiroidaan vertaamaan omia haaveita toisten unelmiin.

 
 

Millainen on lopullinen toteutus
ja miten siihen päädyttiin

Monikanavaisessa toteutuksessa esiteltiin haaveita, jotka lottovoitto mahdollistaisi. Samalla kysyttiin ”Mitä sinä teksit?”. Esimerkit saattoivat olla hyvinkin harvinaisia unelmia, mutta noudattivat tutkimustulosten mukaisesti linjaa, jossa ei haaveiltu ylellisyyksistä, vaan mahdollisuuksista toteuttaa itseään.